Nyman i Jäla

fårskötsel, mödra- och barnhälsovård, barnpsykiatri, barnhabilitering
& organisation

 
 

Många generationer Nyman har arbetat, levt och verkat i Jäla. Just nu är det jag, Erling Nyman och min fru Ulla-Stina som är de som för den traditionen vidare. I alla år har Jäla varit platsen dit min familj återvänt oavsett var vi har bott. Trots studentår i Lund, Uppsala och Göteborg, och yrkesliv i Norrbotten, Värmland och Närke har känslan för Jäla alltid funnits. Nu lever vi det goda livet med hemortsrätt året runt i Jäla.


Men vad gör man då när man bor i Jäla? Här bestämmer årstiderna arbetsuppgifter och tempo. Snickare och timmerman på fädernet och jordbrukare på mödernet har sysselsatt flera generationer. Jag har alltid känt mig delad mellan min akademiska vardag och detta hantverkararv med agrara rötter. Nu har jag gett efter för det lantliga och avslutat min yrkeskarriär. Jag odlar min trädgård och mina får.


Men efter många yrkesverksamma år, först som klinisk psykolog och psykoterapeut, sedan som verksamhetschef och planeringsdirektör inom Örebro läns landsting, håller jag dörren öppen för inhopp som konsult om något intressant uppdrag skulle dyka upp.


Så nu vävs årstiderna in i varandra på en av världens vackraste platser och med lite tur så kommer vi ses i något av de sammanhang jag nu valt att befinna mig i:
fårskötsel, fibernät, barn och ungdomar inom svensk hälso- och sjukvård.


Så behöver Du min hjälp är jag bara ett samtal bort.


PS: Min hemsida är ett skepp som jag seglar medan jag bygger det! DS.

 

Platsen för verksamheten